Här är en vegetarisk lasagne som man kan variera med i vardagsmenyn.
Den går att förnya i oändligheten!
Recept:
2 portioner
Använd gärna en mindre form med högre kant.
ca 8 lasagneplattor
500g keso
1-½ dl mjölk
krossade tomater
2 stora morötter
lök
Spenat
broccoli
färsk basilika
kryddor (ex chili, cayennepeppar, salt, oregano mm)
riven ost
Sätt ugnen på 225 grader.
1. Bryn löken på svag värme.
2. Riv morötterna och bryn med löken.
3. Koka broccoli enligt förpackning. (olika koktid om det är färsk eller fryst)
4. Tillsätt krossade tomater och tomatpure, krydda efter smak.
5. Lägg i färsk spenat och basilika i tomatblandningen.
6. Blanda mjölken med keso.
7. Börja lägga lasagneplattor i botten, varva sedan med broccoli, tomatsås och kesoblandning. Avsluta sista varvet med riven ost.
8. Grädda så att lasagnen får en fin färg, ca 20 minuter.
9. Låt stå en stund innan servering och servera gärna med en fetaostsallad.
Den går att förnya i oändligheten!
Recept:
2 portioner
Använd gärna en mindre form med högre kant.
ca 8 lasagneplattor
500g keso
1-½ dl mjölk
krossade tomater
2 stora morötter
lök
Spenat
broccoli
färsk basilika
kryddor (ex chili, cayennepeppar, salt, oregano mm)
riven ost
Sätt ugnen på 225 grader.
1. Bryn löken på svag värme.
2. Riv morötterna och bryn med löken.
3. Koka broccoli enligt förpackning. (olika koktid om det är färsk eller fryst)
4. Tillsätt krossade tomater och tomatpure, krydda efter smak.
5. Lägg i färsk spenat och basilika i tomatblandningen.
6. Blanda mjölken med keso.
7. Börja lägga lasagneplattor i botten, varva sedan med broccoli, tomatsås och kesoblandning. Avsluta sista varvet med riven ost.
8. Grädda så att lasagnen får en fin färg, ca 20 minuter.
9. Låt stå en stund innan servering och servera gärna med en fetaostsallad.
Denna rätt kan du variera med olika grönsaker eller tex bechamelsås.
Lycka till;)
/Mathilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en liten kommentar :)