Härlig balans mellan sött och syrligt!
Recept:
20 muffins
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
ca 200 g blåbär
ca 200 g vit choklad
Sätt ungnen på 175 grader
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt
Smält smöret och blanda ned mjölken, rör sedan ner det med äggblandningen
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd sedan ner i smeten.
Rör sist försiktigt i blåbär
(Hacka ev vit choklad och rör i smeten).
Fördela i muffinsformar 2/3 av formen med smet och grädda i ugnen i ca 15 min.
Smält ca 200 g vit choklad i vattenbad
Smeta ut ett tunt lager choklad på de avsvalnade muffinsarna, strö sedan över blåbär och toppa med lite vit choklad.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt
Smält smöret och blanda ned mjölken, rör sedan ner det med äggblandningen
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd sedan ner i smeten.
Rör sist försiktigt i blåbär
(Hacka ev vit choklad och rör i smeten).
Fördela i muffinsformar 2/3 av formen med smet och grädda i ugnen i ca 15 min.
Smält ca 200 g vit choklad i vattenbad
Smeta ut ett tunt lager choklad på de avsvalnade muffinsarna, strö sedan över blåbär och toppa med lite vit choklad.
Minska på mängden choklad och socker för lite syrligare muffins.
Kladdiga men goda:)
/Mathilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en liten kommentar :)