Smarrigt och somrigt. En riktigt krämig cheesecake och en god kombination av vit choklad, jordgubbar och citron.
Ingredienser
Botten:
200 g digestivekex
75 g smör
Fyllning:
75 g smör
Fyllning:
200 g vit choklad
300 g Philadelphiaost
2½ dl kesella
1 dl strösocker
3 ägg1 tsk rivet citronskal
Garnering:
4 dl crème fraiche
2 tsk äkta vaniljsocker
2-3 dl färska jordgubbar
4 dl crème fraiche
2 tsk äkta vaniljsocker
2-3 dl färska jordgubbar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smula kexen fint i en bunke och smält smöret. Blanda samman och pressa smulorna i botten av en 24 cm form med löstagbar kant.Grädda botten mitt i ugnen 10 minuter. Låt svalna. Sänk sedan värmen till 150 grader.
Fyllning: Smält den vita chokladen. Vispa samman ost, kesella och socker. Rör ner ägg, citronskal och smält choklad. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Kakan ska precis ha stelnat i mitten. Låt kallna.
Vispa crème fraiche med elvisp tills det blir en bredbar kräm. Rör ner vaniljsockret. Bred den över kakan. Garnera med blåbär och ätbara blommor.
Ser sjukt gott ut!
SvaraRadera