27 juli 2011

Ägg och mjölkfri chokladkaka med hallon



Recept:

3 dl vetemjöl
2 dl socker
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
en nypa salt
2 dl soyadryck med chokladsmak
50 g mjölkfritt margarin, ex Carlshamn

Frosting
250g hallon, färska eller tinade och silade så de inte är så vattniga
en skvätt ekologiskt matlagningsbas (havrebaserad)




1. Sätt ugnen på 200g.
2. Smält margarinet.
3. Blanda mjöl, socker, Kakao, bakpulver och salt.
4. Blanda margarin och soyadryck.
5. Blanda smeten och häll i en teflonform, jag använde en vanlig pajform då den inte flyter ut så mycket och inte är allt för stor.
6. Grädda i 10-20 min.



:) /Mathilda

1 kommentar:

  1. Kul att du hittade något roligt recept som var mjölk och äggfritt :)

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar :)