19 juli 2011

Cheesecake med vit choklad!

Smarrigt och somrigt. En riktigt krämig cheesecake och en god kombination av vit choklad, jordgubbar och citron.




Ingredienser
Botten:
200 g digestivekex
75 g smör


Fyllning: 
200 g vit choklad

300 g Philadelphiaost

2½ dl kesella

1 dl strösocker
3 ägg1 tsk rivet citronskal

Garnering: 
4 dl crème fraiche 
2 tsk äkta vaniljsocker 
2-3 dl färska jordgubbar


Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smula kexen fint i en bunke och smält smöret. Blanda samman och pressa smulorna i botten av en 24 cm form med löstagbar kant.Grädda botten mitt i ugnen 10 minuter. Låt svalna. Sänk sedan värmen till 150 grader.

Fyllning: Smält den vita chokladen. Vispa samman ost, kesella och socker. Rör ner ägg, citronskal och smält choklad.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Kakan ska precis ha stelnat i mitten. Låt kallna.

Vispa crème fraiche med elvisp tills det blir en bredbar kräm. Rör ner vaniljsockret. Bred den över kakan. Garnera med blåbär och ätbara blommor.



1 kommentar:

Lämna gärna en liten kommentar :)