17 juni 2011

Fluffiga tekakor

Blev tipsad om det här receptet på fluffiga te-kakor en vinkväll hos grannarna. Ibland blir te-kakor platta och tråkiga, men de här blev riktigt luftiga och fina!




Innehåll
 
50 g jäst
5 dl fingervarm mjölk, jag använde laktosfri 
3 msk sirap 
1 äggula 
13-14 dl vetemjöl special, vanligt fungerar lika bra 
200 gr rumsvarmt smör 

1 tsk salt 

Gör så här

Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt sirap, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret.
Arbeta kraftigt i 5 minuter.
Låt jäsa i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.
Låt jäsa i 5 minuter.
Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten kommentar :)