26 juni 2011

Banancheesecake med färska jordgubbar




Denna cheesecake är perfekt till sommarfesten!
Den här varianten med fyllig banansmak och färska jordgubbar kommer att serveras som min sons "1 års tårta"!:)





Recept:

Botten
15 digestivekex
125 gram smör
Fyllning
5 bananer
300g färskost
2 dl créme fraiche
2 dl farinsocker (rörsocker går även bra)
1 msk citronjuice
1-2 msk likör (Santamaria eller Amaretto)
Färska jordgubbar (eller andra bär)

1. Krossa digestivekexen i matberedare eller med hjälp av en mortel.
2. Smält smöret i en kastrull, blanda ned kexsmulorna i smöret.
3. Lägg blandningen i en form med löstagbar kant, tryck ut till en jämn botten.
4. Skala och mosa bananerna, blanda dem med citronjuicen, färskost, créme fraiche och socker. Rör ner likören och blanda väl.
5. Häll smeten i formen, täck med plastfolie och ställ i frysen i ca 4h.
6. Ta ut kakan 30-60 min innan servering.
7. Garnera med färska jordgubbar.




Bananen kan bytas mot något annan exempelvis mango.
Anpassa så att smakerna passar dig och njut i värmen av denna fylliga svalkande efterrätt!:)
/Mathilda



1 kommentar:

Lämna gärna en liten kommentar :)