18 aug. 2011

Smarrig filmjölkslimpa

Hej allesammans!
Gästbloggaren Wickan här som har fått den stora äran att få dela med mig av mina smarrigaste recept på denna blogg. Premiärreceptet är det här brödet, som går fort att snöra ihop och är himmelskt gott och nyttigt. Jag har använt mig av russin, men det går lika bra att använda t.e.x torkade aprikoser eller annan torkad frukt.



3 ½ dl grovt rågmjöl
3 ½ dl vetemjöl
2 dl rågflingor
1 ½ tsk bikarbonat
1½ tsk bakpulver
1 dl russin
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 tsk salt
3 ½ dl filmjölk
2 st ägg
1 dl lingonsylt
1½ dl mörk sirap

Till en enkel sats behövs en avlång brödform på ca 2 liter. Dubbel sats används 3 st 1½ L formar.
Gör såhär:
Slå ugnen på 175 grader.
Blanda de torra och blöta ingredienserna var för sig.
Blanda sedan ihop alltsammans till en deg.
Grädda brödet på 2:a falsen nerifrån i ca 60 minuter. Linda in det varma brödet i en handduk och låt det svalna.

Bon appetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten kommentar :)